4 x tips om niet te verzuipen tijden thuis lesgeven

De meeste scholen zijn inmiddels overgestapt op virtueel lesgeven. En dat is voor iedereen weer even wennen. Verbinding voelen met soms vertraging, error en mute. Je aandacht verdelen tussen werk, school en ouderschap. Hoe zorg je ervoor dat je niet verzuipt?

Deze zogenaamde hiccups, deze struikelblokken, zijn heel normaal. We hoeven dan ook geen INSTANT THUISJUF te zijn. Vooruitgang is waardevoller dan perfectie. En ook hier zit een limiet aan.

Vooral dat INSTANT intrigeert me. Want in de huidige maatschappij is toch overal een oplossing voor? Lukt het niet zus, dan doe je het zo. Als het niet linksom gaat, dan wel rechtsom. En nu we zo worden geconfronteerd met ons eigen limiet, blijkt dat INSTANT niet altijd op te gaan. De maakbaarheid bereikt een grens. En dat moeten we leren accepteren. Goed genoeg is goed genoeg.

Een aantal tips om niet te verzuipen tijden thuis lesgeven:

1. Open niet die laptop vanavond

Zorg dat er een begin én een einde aan je werkdag zit. Leg je laptop in de avond weg, zorg ervoor dat je de avonden vrij houdt.

2. Compenseer niet wat niet lukte vandaag

Je loopt het risico dat je continu achter de feiten aanloopt en ver over je grenzen heen gaat.

3. Praat wél met je leidinggevende

Leg uit in welke situatie je zit en welke gevolgen dat kan hebben, maak afspraken.

4. Vraag wél om hulp

Vaak zijn we te trots om om hulp te vragen, of zijn we bang dat het ons kwetsbaar maakt of dat wel laten zien dat we ‘het niet aankunnen’. Maar om hulp vragen is juist ontzettend krachtig en soms dé manier om door een moeilijke tijd heen te komen.

Extra tip:

Juist wanneer je denkt dat je geen tijd hebt voor ontspanning, kun je het beste even de boel aan de kant gooien. Zo heb ik gistermiddag met mijn jongste een ware karate-kid-training gedaan op een heuveltje hier om de hoek. De oudste wilde niet mee. En dat was oké … We hadden wel INSTANT FUN

LEES OOK: THUIS LESGEVEN, DIT ZIJN DE TIPS VAN DE PRO (MET HANDIG SCHEMA)…

Jolien Fiegel is coach voor moeders met stressklachten. Met Burnoutmommy.nl helpt ze moeders met burn out klachten. Expertise: angst. Op Instagram schrijft ze over haar eigen ervaring met burn out om zo het taboe te doorbreken. Ze ontwikkelde een programma dat zich specifiek richt op herstellen met een druk gezin. Momenteel werkt ze aan haar autobiografische boek over presteren, moederschap, verlies, angst en herstel.

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *