‘Ik heb het te druk om gezond te doen’

Gezond leven, dat is belangrijk om fit te blijven en je stresslevels zo laag mogelijk te houden, maar… wat als het je niet lukt? Astrid de Jong (@astridislief), drukbezet radiomaker, moeder van drie kinderen en zelfverklaard stresskip, geeft advies: zij zelf vindt het óók moeilijk in te passen.

Lieve Astrid,
Ik heb geen idee hoe ik sporten en gezond eten moet inpassen in mijn drukke schema, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor! Heb jij oplossingen? Hoe doe jij het?
XXX Daarhebikhelemaalgeentijdvoor

Hallo Daarhebikhelemaalgeentijdvoor,

Eeerlijk: het lukt mij ook niet! Maar ik ga het deze maand wel weer proberen. Voor die maand heb ik een project bedacht: ik ga iemand adviseren die onregelmatig werkt, ongezond eet, drie kinderen heeft, nooit sport en een slechte conditie heeft.

Het is heel makkelijk om de coach te zijn van een ander…

Het is heel makkelijk om coach te zijn van een ander, dus ik heb een mooi schema gemaakt. Inclusief praktischer boodschappen doen, plannen maken om samen met anderen te koken, wat hulp in te roepen en af en toe gewoon de boel de boel te laten en patat te eten.

Zelf die iemand
Het mooie is dat ik uiteindelijk zelf die ‘iemand’ ben. Om mezelf aan dat stomme schema te houden deel ik het met anderen, zodat ze me kunnen helpen herinneren en zodat ik een stok achter de deur heb. Oh, en natuurlijk beloningen na iedere week zodat het niet meer als een stom schema voelt maar als een bevredigend project. En… als het niet lukt, dan wacht ik gewoon tot de kinderen nog ietsje groter zijn, ik ietsje minder druk ben en mijn conditie nog slechter. Dat ik het tot die tijd niet helemaal red en maar doe wat ik kan, dat vergeef ik mezelf. Doe jij dat ook? We kunnen tenslotte niet allemaal Madonna zijn…

LEES OOK: GEEN TIJD VOOR ME-TIME? HIER HEB JE IETS AAN…

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022