Lieve Astrid: ‘Hoe vind ik liefde, met een drukke baan én kinderen?’

astrid de jongMet valentijnsdag in het vooruitzicht, een interessante vraag. Je bent alleenstaand en op zoek naar een partner, maar hebt eigenlijk met je drukke schema niet echt tijd om die te vinden. Hoe pak je dat aan? Een pittige. Daarom geeft onze #lieveastrid, Astrid de Jong, radiomaker, dj, moeder en stresskip (en op social te vinden onder @astridislief), die overál een antwoord op heeft, advies.

Lieve Astrid,
Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen van 5 en 11. De kinderen zijn een groot deel van de tijd bij mij, en daarnaast heb ik een hele leuke baan met fijne, voornamelijk vrouwelijke collega’s. De tijd die ik overhoudt naast mijn werk, het huishouding en de kinderen, breng ik tegenwoordig door op Tinder (de dating app) omdat ik wel weer eens een leuke, creatieve man zou willen ontmoeten. Helaas tref ik vooral mannen die of geen humor hebben, of alleen uit lijken te zijn op seks. Hoe vind ik met mijn strakke schema een echt leuke date?
Ain’tnobodygottimeforthat

Hoi Ain’tnobodygottimeforthat,

Van mijn vrijgezelle vriendinnen met kinderen hoorde ik hetzelfde! Via Tinder hebben alleen kinderloze vrienden uit mijn omgeving tot nu toe de liefde gevonden. En dan ook alleen omdat ze heel veel tijd en mislukte dates hebben ‘geinvesteerd’. Mijn (iets) oudere vriendinnen met kinderen, meestal gescheiden, kampen met hetzelfde probleem als jij. Eentje vond de man van haar dromen via een datingsite, maar worstelt nu met de afstand tussen hun beider woonplaatsen omdat ze allebei kinderen en een ex-partner hebben in hun ‘oude’ woonplaats.

In de buurt
Dus als je een datingsite probeert (dat werkt volgens mijn bekenden minder als een vleeskeuring dan Tinder) is het handig om in je eigen buurt te zoeken en heel duidelijk aan te geven dat je op zoek bent naar een ‘langere’ vriendschap en een beetje kritisch te zijn. Het levert geloof ik minder reacties op, maar je krijgt dan automatisch ook minder reacties van de ‘one night stand’-zoekers en het kost je minder tijd.

Vrijwilliger of vereniging?
Een andere vriendin is een paar uurtjes minder gaan werken en is op de avond dat haar kinderen bij hun vader zijn, vrijwilliger geworden bij het cultureel centrum bij haar in de buurt. Daar leert ze veel nieuwe mensen kennen die dezelfde interesses hebben als zij. Ze vond het in het begin wel pittig om een avond te werken, maar toen ze eenmaal in het ritme zat genoot ze wel erg van haar verse creatieve vriendenkring. Er is nog geen verkering uit gekomen maar ik heb goede hoop. Je kunt natuurlijk ook lid worden van een vereniging op het gebied van jouw eigen interesses, maar voor mijn vriendin werkt de combinatie van ‘goed werk’ en leuke vrijetijdsbesteding erg goed.

En tot slot (ik heb dit al eerder gezegd): voor je het weet is die jongste ook zelfstandig, en krijg je opeens zeeën van tijd ‘alleen’ erbij! Dus geniet er nog maar even van! Oh, en deze week las ik het verhaal van een meisje dat voor haar verjaardag aan haar vrienden geen cadeautje vroeg, maar een leuke date met iemand die ze echt eens moest leren kennen. Briljant idee. Misschien is het iets voor jou?

LEES OOK: Wat als je een relatie hebt, maar door de drukte geen zin meer hebt in seks? Kaat weet raad!

Heb jij nog aanvullende tips of eigen ervaringen die je wilt delen op dit gebied? Praat erover op onze Facebookpagina!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist