Lief lijf, ik wil je iets vertellen…

Lief lijf, ik wil je iets vertellen…

Al 25 jaar ken je mij. Sinds ik geboren ben, ben je er altijd. Anders dan alle mensen om mij heen, is deze relatie intenser. Je weet immers hoe alles voor mij is, hoe alles voor mij voelt en wat iets met mij doet. Je hebt nog nooit iets gemist. Je bent er iedere dag. Je bent er als ik slaap, zonder ik mij daar bewust van ben. Je bent er als ik wakker word en we samen nooit moeite hebben om uit bed te komen. Je hebt geen glimlach gemist. Geen lachbui. Geen dansoptreden in de woonkamer. Geen traan van geluk. Geen traan van verdriet, die ik zo snel mogelijk weg wil vegen zonder dat iemand het ziet. Geen stiekeme angst. Geen scheldwoord wat eruit floept. Geen dingen die ik beter niet had kunnen doen. Geen dingen waar ik trots op ben.

Je bleef bij me toen ik boos op je was, wat ik ook deed, je bleef me trouw

Je bleef bij me toen ik zo vaak dondersgoed voelde dat jij niet meer kon en ik keer op keer over je grenzen ging. Je bleef bij me toen ik boos op jou was, je besloot te negeren en iedere keer opnieuw dat laatste beetje energie uit jou wilde persen. Wat ik ook deed, je bleef mij trouw. Ik krijg liefdevolle waarschuwingen. Je geeft me seintjes die ik alleen kan horen als ik me ervoor openstel. En soms schreeuw je. Niet omdat je boos bent, maar omdat het dan écht tijd is om voor mijzelf te zorgen. Alsof je nooit klaar met mij kan zijn, altijd van me zal houden. Misschien omdat je hoort bij mij.

Je leert me dat alles er nu al is

Jij bent degene in mijn leven met het meeste engelengeduld. Degene die mij nooit zal verlaten, tijdens dit leven hier op aarde. Je bent er, door er gewoon te zijn. En ook al wil ik soms ontsnappen en wegkruipen in alle kleine hoekjes, zover mogelijk van alles vandaan; ik weet dat ik niet bang hoef te zijn. Ik heb jou! En jij leert me dat alles er nu al is. Er niet valt te ontsnappen, iets wat ook niet hoeft. Jij bent waar alles wat ik nodig heb in verscholen zit. Je leert me dat steeds meer te geloven. Te zien. Te voelen. Iedere keer opnieuw. Altijd en eeuwig liefdevol. Dank je wel.

Demi heeft Psychologie gestudeerd, werkt als ambulant begeleider bij kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en is oprichter van @bydemidevries, waar vanuit zij anderen coacht en inspireert om niet slechts te bestaan, maar te Leven. Binnenkort zal stressedout.nl e-courses en Masterclasses gaan organiseren
. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de Minder Stress Mail o.v.v. ‘innerlijke rust’ en jij hoort als eerste wanneer we beginnen!

LEES OOK: DIT IS EEN LIEFDESBRIEF AAN MIJN LICHAAM…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *