5 x lessen over liefde die je overal in je leven kunt toepassen

Liefde. Dat is toch uiteindelijk waar alles om draait. Wat kun je leren van een lange relatie? Ook voor je omgang met anderen in je leven?

1. Deel je gevoel

Deel met de ander dat je van hem of haar houdt. Vaak denken we dat de ander ‘dat toch wel weet’, dat is te makkelijk: zég het.

2. Verschillen zijn wat het interessant maakt

Mensen verschillen. Je kunt veel leren van de ander, soms ook over jezelf. Júist omdat de ander niet hetzelfde is.

3. Probeer altijd te blijven lachen

Iedereen kent vervelende tijden. Het is belangrijk om ook dan humor te blijven gebruiken (zelfs als het zwarte humor is). Onderlinge humor verbindt.

4. Laat zien dat je de ander ziet

Gewoon een klein gebaar kan soms zo waardevol zijn: een kopje koffie voor de neus van de ander zetten als die geconcentreerd aan het werk is. Even een lampje aan als je ziet dat iemand leest en het donkerder wordt.

5. Geniet van de kleine momenten

Je hoeft niet op de Eiffeltoren te staan om de ander de liefde te verklaren. Er zit iets belangrijks juist in kleine momenten (ik schreef er niet voor niets een heel boek over, dat zich focust op het belang van kleine momenten). Gewoon, samen thuis, op de bank, kaarsje aan, serie kijken. Zo onbeduidend, zo verbindend en zo belangrijk.

LEES OOK: WAAROM WE WAT VAKER MOETEN STILSTAAN, MET ONZE OGEN DICHT…

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *