Ode aan de kleine dingen, de lieve lichtpuntjes…

Op woensdagen schrijf ik vaak over inzichten uit mijn boekNiets, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles‘. Deze keer wil ik je meenemen in het onderwerp dankbaarheid. Want ook al is het een bizarre tijd, toch merk ik dat er, júist in deze tijd, heel veel kleine lichtpuntjes zijn. Die noem ik #kleinedingen (zo zal ik ze ook op social gaan delen).

Er zijn genoeg momenten die als kleine lampjes schijnen, door deze periode heen. Ik maak er een sport van om deze momentjes bij te houden en ze met dankbaarheid en verwondering te omarmen. Dat benoemde ik ook al in mijn boek NIETS, maar nu vind ik het belangrijker dan ooit dat niet te vergeten.

Wellicht interessant om te melden dat we met stressedout.nl zelf ook met een lief lichtpuntje bezig zijn, iets wat we later deze week, uiterlijk begin volgende week met je kunnen delen. Iets wat niet het oorspronkelijke plan was, maar wel belangrijk is en wat we daarom doen. Maar ik ga het nu even hebben over de lichtpuntjes die ik afgelopen weken in mijn eigen leven ervoer. Gewoon, omdat je zo misschien ook eigen #kleinedingen herkent waar je dankbaar voor bent. Daarom deel ik de mijne.

1. Dat ik supersoep heb ontdekt om mijn immuunsysteem goed te houden, bestaande uit: pompoen, gember, knoflook, zoete aardappel, wortel en sinaasappels en hete peper. Dat eet ik minstens een keer per week.

2. Dat ik net voordat ik in preventieve quarantaine ging, een paar mooie boeken had gekocht.

3. Dat we vorig jaar, na 10 jaar nadenken, besloten éindelijk tuindeuren te laten plaatsen. En dat die nu letterlijk zorgen voor wat licht in donkere tijden.

4. Het gezellig maken van mijn huis, de tuin, het met mijn handen in de aarde wroeten om gemberknollen te planten en me een te voelen met de natuur.

5. Dat ik samen met een deel van het Viktor team regelmatig een digitale borrel heb: de Viktor vino. Dat tijdens die borrel, zonder dat ik me dat realiseerde, Edith den Hollander – de Bloois (hier haar Instagram), de illustrator van kinderboek ‘Viktor en het vuur’ (dat tegenwoordig ook opvallend veel wordt ingezet om kinderen te helpen door deze moeilijke tijd te gaan, iets wat we ook wel logisch vinden, omdat het gaat over lichtpuntjes, je vuurtje behouden en samen door moeilijke tijden gaan) me tekende zonder dat ik dat doorhad.

6. Dat ik een vriendin die ik kende via Facebook opeens véél beter leerde kennen doordat we gingen Zoomen (you know who you are). Sowieso heeft deze periode bepaalde contacten (you know who you are) enorm dierbaar en mooi getoond – anderen daarentegen zijn verwaterd, omdat het (blijkbaar) de tijd was voor beiden om verder te gaan.

7. Dat een tante van een goede vriendin een mondkapje voor me naaide omdat ik tot de risicogroep behoor, voor mocht het ooit nodig zijn.

8. Dat mijn lieve, lieve schoonzus elke zaterdag Het Parool en De Volkskrant komt brengen omdat ze weet dat dat mijn vaste zaterdagritueel is, en dat ik het zó mis zelf even mijn krantjes te halen. En dat diezelfde lieve schoonzus laatst een bos bloemen en wat bolletjes wol kwam brengen.

9. Dat voor de 10e verjaardag van mijn dochter al haar vriendjes, vriendinnetjes en familie een filmpje hadden gemaakt waardoor haar dag begon met een heel lange lijst met videofelicitaties. Zo voelde ze zich toch nog een beetje jarig terwijl ze niemand ‘in real life‘ kon ontvangen.

10. Dat ik van de geweldige Nele Odeur van Scent & Spice onverwacht zomaar een pakketje ontving met een aantal geweldige theesoorten: Serenitea, Immunitea, Prosperitea, Simplicity en Cerativitea.

11. Dat mijn buren een aantal potten doneerden en zelfs een plant toen ik mijn tuin mooier wilde maken (ik kan hier niet echt weg, ik ben risicogroep in verband met mijn diabetes type 1). Nu ziet mijn tuin er al iets gezelliger uit.

12. Het gelukkige gevoel dat ik kan hebben als ik, gewoon met mezelf, ook al kan ik niet weg, in de tuin te zitten en eigenlijk alleen maar een beetje naar de vogels te kijken en de planten.

Heb jij #kleinedingen die je wilt delen? Laten we elkaar blij maken door ze te delen! Dat kan hieronder en natuurlijk via onze socials.

LEES OOK: VAN DANKBAARHEID WORD JE GELUKKIG, LEES MAAR…

Maaike Helmer is oprichter STRESSED OUT: de eerste (online) uitgever ter wereld op dit gebied. Eind 2018 verscheen haar boek ‘NIETS’, over meer innerlijke rust in tijden van alles. Het boek – lees hier een preview – kreeg veel landelijke media aandacht in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair, De Telegraaf en Trouw en wordt vergeleken met ‘Eten, bidden, beminnen’ van Elizabeth Gilbert.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *