De 8 x perfecte ingrediënten voor een Introvert Oud en Nieuw

Oud en nieuw vol knallen, feesten en drukke herrie? Niet per se een ideale combinatie als je zelf introvert bent. Daarom: 8 ingrediënten voor een Introvert Oud en Nieuw (niet heel serieus bedoeld, maar eerlijk: best handig als je introvert bent en behoefte hebt aan een rustige jaarwisseling). 

1. Een fijne bank

Als introvert hoef je waarschijnlijk niet zo nodig naar buiten met al dat heftige vuurwerk en heb je ook geen zin in drukke feestjes middenin de stad. Alles wat jij nodig hebt? Een fijne, zachte bank. Dekentje erbij, helemaal klaar. Oja, natuurlijk nog wat gezellige kaarsjes enzo, zodat je huis helemaal lekker hygge is.

2. Een lekker muziekje

Al die herrie van knallend vuurwerk als Duizendklappers hoeft van jou waarschijnlijk niet zo, hoogstens (of misschien ook niet? <- ondergetekende houdt helemaal niet van vuurwerk) ben je licht gecharmeerd van het kijken naar siervuurwerk. Doe maar gewoon een gezellig muziekje, zoals Abba’s ‘Happy New Year‘ bijvoorbeeld, zoals hieronder. Die heb je vanaf nú in je hoofd. Graag gedaan, ghe ghe…

3. De perfecte outfit

En dat is natuurlijk de pyjama. Wellicht bracht je je kerstdagen ook al heerlijk in pyjama door, en zet je deze trend gewoon nog even lekker voort.

4. Iets makkelijks om te eten

En waarschijnlijk niet al te veel, er moeten straks ook nog oliebollen en appelflappen bij. En sowieso, in je pyjama mood heb jij helemaal geen zin om uitgebreid in de keuken te staan.

5. Oliebollen en appelflappen

Ja, duh.

6. Een klein gezelschap, of… je eigen gezelschap

Als introvert ben je niet zo van de grote gezelschappen en enorme feesten. Een beetje familie en een handvol goede vrienden is genoeg, jij bent het beste met minder mensen die je daardoor meer persoonlijke aandacht kunt geven. Ben je alleen op Oudjaarsavond? Da’s soms ook fijn, gewoon je eigen gezelschap kan soms ook genoeg zijn.

7. Een wekker

Want zo rond 12 uur ben je misschien al wel in slaap gevallen.

8. Een warm bed

Zo rond een uur of één heb je het allemaal wel gezien. Tijd om je warme bed in te duiken. Morgen weer een jaar.

Maaike Helmer is oprichter STRESSED OUT: de eerste (online) uitgever ter wereld op dit gebied. Eind 2018 verscheen haar boek ‘NIETS’, over meer innerlijke rust in tijden van alles. Het boek kreeg veel landelijke media aandacht in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair, De Telegraaf en Trouw.

LEES OOK: DIT HERKEN JE ONGETWIJFELD ALS JE INTROVERT BENT…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *