Hulp bij coronastress

Via social media en onze contactpagina kunnen jullie ons vragen stellen over de Online Masterclass Effectief Omgaan met stress. We kregen de vraag: Helpt de Online Masterclass Effectief Omgaan met stress ook bij coronastress?

Het korte antwoord daarop is: ja.

Maar, lees vooral even door.

Veel mensen hebben op dit moment extreem veel stress. Een pandemie is een ongekend grote gebeurtenis met ingrijpende gevolgen voor iedereen. De wereld is opeens volstrekt anders geworden in korte tijd en dat hakt er enorm in en doet een groot beroep op onze veerkracht. Belangrijk is dan, dat je weet hoe je je veerkracht traint en dat je leert hoe je zelf stress (coronastress) kunt verminderen. Dit zijn dingen die je natuurlijk het beste doet met wetenschappelijk bewezen methoden, dit zijn methoden waar wij bij de Online Masterclass Effectief omgaan met stress mee werken.

Er zijn tijdens de coronacrisis dingen waar je wél invloed op hebt

Een pandemie en alles daaromheen, is beangstigend en extreem stressvol. Er zijn tijdens de coronacrisis dingen waar je wél invloed op hebt. Dat is bijvoorbeeld hoe je omgaat met je energie, hoe je oplaadt en dat je bij jezelf ervaart wanneer er te veel stress is en wat je daaraan kunt doen. Hiervoor is onder andere kennis nodig van hoe je lichaam en brein werken. Daarnaast moet je weten hoe het bij jóu specifiek werkt, als individu. Beide aspecten komen uitgebreid aan de orde in de Online Masterclass Effectief omgaan met stress.

Soms moet je andere hulp inschakelen

Maar, en dat willen we benadrukken, er zijn in deze tijd ook mensen die verschrikkelijke dingen meemaken, gebeurtenissen die meer van een mens eisen dan je redelijkerwijze in een mensenleven kunt verwachten. Het verlies van een dierbare aan corona bijvoorbeeld, of het verlies van (een deel van) je eigen gezondheid, van je baan, of je financiële zekerheid. Dit zijn allerlei gebeurtenissen waarbij de Online Masterclass nog steeds erg goed kan helpen, maar waarbij je daarnaast soms ook gewoon andere professionele hulp moet inschakelen – van bijvoorbeeld een psycholoog – om je door deze tijd heen te helpen.

Kortom: ja, de Online Masterclass Effectief omgaan met stress helpt bij coronastress. Maar in sommige gevallen is andere begeleidende professionele hulp nodig. Bij twijfel over of je professionele hulp moet zoeken, dan raden we je altijd aan eerst je huisarts te raadplegen voor advies.

LEES OOK: WAT HOUDT DE ONLINE MASTERCLASS ‘EFFECTIEF OMGAAN MET STRESS’ PRECIES IN? PSYCHOLOOG ROOS VADER LEGT HET JE UIT.

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *