Hoe te leven met wat het leven je geeft

Hoe zorg je ervoor dat je leeft met wat het leven geeft? Hypnotherapeut en coach Paul Veth legt het uit.

Je kunt je verzetten tegen wat het leven je geeft, maar het ook accepteren. In beide gevallen verandert het aanbod niet, maar hoe je je voelt en wat je ermee doet verandert wél.

Ik zal dat illustreren met een persoonlijk voorbeeld. Toen ik veertien jaar was en net kampioen was geworden met de voetbal kreeg ik als cadeau van de club dat Wilko de Vogt (de keeper van NAC) mij keeperstraining kwam geven. Super tof om die kans te krijgen!⁠ Na de training vroeg hij mij om een proeftraining te volgen bij NAC Breda, hij zag wel iets in mij zei hij.⁠

Als ik er op in was gegaan, was ik nu een ervaring rijker

Na goed overleg met mijn moeder ben ik er niet op in gegaan. Daar heb ik nog steeds spijt van! Wat had ik allemaal wel niet kunnen bereiken als ik dat wel had gedaan? Oké, misschien hetzelfde als nu, maar ik zou sowieso een toffe ervaring rijker zijn geweest.⁠

Als ik die kans maar had genomen.⁠

Niet alleen kansen moet je nemen, je moet alle dingen nemen zoals ze zijn, ook problemen

Deze quote werkt echter ook een andere kant op. Want niet alleen kansen moet je nemen, je moet alle dingen nemen zoals ze zijn. Sommige dingen die op je pad terecht komen zijn niet altijd leuke kansen. Soms zijn dat problemen.⁠

Die zal je echter ook moeten nemen zoals ze zijn. Want dan neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven, kun je de touwtjes van je gedachten weer in handen nemen, wat zorgt voor meer rust.⁠

Misschien is een probleem ook wel een kans

Ik zal het voorbeeld van mijn kans eens omdraaien. Want misschien is een probleem soms ook wel een kans, een kans om te groeien, een kans om verantwoordelijkheid te nemen, een kans om opnieuw te beginnen, een kans om andere dingen belangrijker te maken.⁠ Je verandert met deze houding niks aan het probleem, maar wél aan hoe je ermee omgaat. En dat kan je helpen erdoorheen te komen.

Is het probleem dan opeens leuk?⁠

Nee.⁠ Leuk is het niet.

Word je er een sterker en rijker mens van?

Ik geloof van wel.⁠

In liefde.

LEES OOK: DIT ZIJN TIPS OM JE BETER TE VOELEN IN DEZE MOEILIJKE TIJDEN…

Paul Veth is coach en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, helpt hij mensen oude patronen naar nieuwe gezonde patronen herprogrammeren. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast. 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *