GROOT NIEUWS: KINDERBOEK VIKTOR EN HET VUUR HEEFT EEN E-BOOK!

Steeds vaker kregen we de laatste tijd de vraag: ‘Heeft VIKTOR EN HET VUUR ook een e-book?’ Het is eigenlijk nooit echt de bedoeling geweest er een e-book van te maken. En toen… veranderde de wereld compleet. Viktor en het vuur, stress, burn out en balans in kindertaal van Sarah Van Wolputte (met een voorwoord van de vermaarde psychiater Dirk De Wachter) was nét uit, en opeens brak Covid 19 uit, ook wel bekend als het coronavirus. Dat zoiets gebeurt kan niemand voorzien.

Op 2 februari was de lancering van ‘Viktor en het vuur’, en die lancering ging niet onopgemerkt voorbij. Het  eerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt op kinderniveau, kreeg meteen veel media aandacht. Auteur Sarah Van Wolputte verscheen o.a. in het AD, de Telegraaf, op de radio en bij Koffietijd en Editie NL wijdde een heel nieuwsitem aan het boek. ‘Eindelijk een boek dat dit onderwerp ook aan kinderen uitlegt’, was de veelgehoorde reactie.

De nieuwe realiteit

Ruim twee maanden later. We zitten massaal binnen omdat er een virus is uitgebroken, waarover we nog niet veel weten. De gevolgen voor mensen zijn enorm, zowel op persoonlijk als maatschappelijk niveau. Ook wij zien het gebeuren en doen ons best onszelf en anderen veilig te houden en desondanks ook liefdevol en met vertrouwen door te blijven leven en ons te verhouden tot deze nieuwe realiteit.

Steeds vaker kregen we de reactie dat mensen er juist nú veel aan hebben

In de tussentijd blijven de boeken van Viktor evenals ervoor desondanks hun weg vinden. En steeds vaker kregen we de reactie: ‘Juist nú is dit een boek waar wij als gezin veel aan hebben’. Omdat het sprookje Viktor en het vuur gaat over lichtpuntjes, over als gezin door een donkere periode gaan, over goed voor jezelf blijven zorgen, te leven volgens jouw ritme en erop durven te vertrouwen dat je samen alles aankunt wat er op je pad komt.

Vanaf vandaag kun je het boek ook echt metéén lezen

‘Maar is er ook een e-book? Dat zou nu toch makkelijk zijn?’ was de vraag die we vervolgens ook vaak kregen. Nee, dat was er niet. En dat was eigenlijk ook niet de bedoeling geweest. Maar hoe vaker we die vraag kregen, hoe logischer het werd. Nu we met zijn allen thuis zitten, is het soms ook gewoon fijn om metéén een boek te kunnen lezen als je het hebt besteld. Helemaal een boek waar je kinderen zich rustig, getroost en gezien door voelen. Uiteindelijk besloten we: ja, júist nu. Wat is er nu fijner, juist nu, dan meteen dat troostrijke boek met je kinderen te kunnen lezen?

Dus hebben we de afgelopen weken keihard gewerkt om het boek ook om te zetten in een e-book. En vanaf vandaag is ‘Viktor en het vuur’ verkrijgbaar in zowel verkrijgbaar als papieren boek, als digitaal. En heb je het boek meteen na aankoop op je telefoon, iPad, of welke digital device dan ook.

Met liefde gemaakt, door ons, voor jullie.

Als lichtpuntje, voor gezinnen, in donkere tijden.

Hier een link direct naar het e-book, maar je vindt hem ook op de boekenpagina via deze link (en via alle online boekhandels, al duurt het bij sommige even voor het in hun systeem staat).

Veel liefs, Team Viktor.

LEES OOK: VIKTOR EN HET VUUR, EEN SPROOKJE VAN SARAH VAN WOLPUTTE MET EEN VOORWOORD VAN PSYCHIATER DIRK DE WACHTER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *