De verbouwing #7: Zijn we er bijna?

Het wordt gekenmerkt als een van de stressvollere evenementen des levens: verbouwen. En: de verbouwingen nemen in deze tijd enorm toe, blijkt uit de cijfers. Het toeval wil dat zowel onze badkamer als keuken ruim veertig jaar oud zijn en letterlijk uit elkaar vallen; dus ook wij gaan verbouwen. Er zit niks anders op. Ik neem jullie elke donderdag mee van begin tot eind en geef wekelijks een verbouwingstip. Deel 7: we zijn er bijna. P.S.: deze serie is waargebeurd, maar níet altijd heel serieus van toon.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dat vaak zong met mijn broertje, in de auto, als we onderweg waren naar Frankrijk, op vakantie. We begonnen er al mee als we de straat nog niet uit waren. Met onze verbouwing vraag ik me af: zijn we er nu ook bijna?

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal

We zijn er nu inderdaad bijna, maar nog niet helemaal. In de afgelopen tijd is er een vloer gestort, onze eeuwenoude keuken is vervangen en ook het toilet op de benedenverdieping werkt nu. Sinds vandaag zelfs ook het kraantje (dat heet geloof ik ‘een fonteintje’, ik noem het gewoon kraantje).

Nu komt het aan op de details

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. De grote dingen zijn klaar. En dat is een opluchting. Maar nu komt het aan op de details. En dat blijken er dan toch nog best wat. Lampen die nog geen echte lichtknopjes hebben, iets wat nog even moet worden afgekit, een kraan die toch nog blijkt te lekken.

Totnutoe kwam het telkens helemaal goed

Maar weet je, het is fijn om te vertrouwen op dat dat goed komt. We werken met kundige mensen en vertrouwen hen volledig. En hoewel we soms niet goed begrijpen wanneer nou precies wat gaat gebeuren en waarom precies dan dát (wij zijn ook geen bouwers, dus we hoeven dat ook niet te weten, maar ik ben altijd nogal van het vooruitdenken en anticiperen, misschien is het wel lichte controledwang), is totnutoe gebleken dat het elke keer allemaal helemaal goed kwam.

Weer ‘gewoon’ koken en eten, was heel apart

Eergisteren (deze blog is eerder geschreven, dus eergisteren is in werkelijkheid as we speak iets langer geleden) konden we voor het eerst ons eigen fornuis weer gebruiken. En dat was zelfs een beetje wennen, na al die tijd koken op een elektrisch setje in de kinderkamer. En ook sliepen we gisteren voor het eerst weer eens allemáál in een bed – ik sliep de laatste weken vooral op een matras op de grond, afgewisseld met mijn dochter (Jorams rug is er te zwak voor). Ook dat was heel apart.

Ik kijk met verbijstering en dankbaarheid naar alles

Als alles eindelijk eens goed is in je huis, dan waardeer je dat enorm. En zo kijk ik met verbijstering naar de kasten in onze keuken, naar het toilet, eigenlijk naar alles wel. Ik moet er nog even aan wennen dat eindelijk alles eens niet kapot is en dat het nu gewoon een grotemensenhuis is. Met een keuken waarin kastjes gewoon vast blijven zitten en een badkamer waarin de verf van het plafond niet standaard los dreigt te laten. Ik weet wel: man, wat ben ik hier dankbaar voor.

Tip: aan het einde van een verbouwing kom je soms nog dingen tegen, houd een lijstje bij, zo kun je het met de mensen die bij je komen verbouwen in één keer aftikken.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *