Dé Netflix Top 20 om te ontspannen (door jullie én van mij)

Laatst vroeg ik ‘Wat moet ik op Netflix écht zien?’ Languit op de bank lag ik, maar ik kon even geen keuze maken uit het aanbod. Gelukkig is daar Facebook, Instagram en Twitter. ‘Wat moet ik op Netflix echt zien?’, typte ik. Ik kreeg een enorme rij. En ik geef jullie ook míjn 10 favorieten!

Het bleek, zonder dat ik me daar van bewust was, een jaarlijks terugkerend ritueel. Ik werd er op gewezen door Wendy Maria Dekker (zie hier een aantal geweldige artikelen van haar hand) dat ik dezelfde vraag exact een jaar geleden ook had gesteld, namelijk: Welke Netflix series of films moet ik echt zien?

Een aantal weken geleden moest ik even ‘stilstaan’. Een combinatie van een fysieke ME/cvs terugslag en wat persoonlijke tegenslagen (niet groot, maar wel van die dingen die niet helpen als je je al moe voelt), zorgde ervoor dat een pas op de plaats geboden was. Even opladen. Even rustig aan. Tijd voor mezelf en mijn gezin. Meer Niets (y’all know what I mean en anders: lees het boek :-)).

Goed. Omdat ik in de avonden weleens behoefte heb aan een flinke Netflix bingewatch, besloot ik jullie om tips te vragen. Nou is ontspannen voor iedereen iets anders, dat blijkt ook maar weer uit de Netflix tips die ik kreeg vanuit Facebook, Instagram en Twitter. Spanning, intrige, humor en inspirerende series en films wisselden elkaar in rap tempo af, want de hoeveelheid reacties was enórm. Omdat ik niet álle tips kan verzamelen, zal ik er hieronder alleen de top 10 delen die veel werden genoemd uitlichten. Daarna zal ik, speciaal voor jullie, mijn eigen topseries en films met jullie delen. Overigens zijn best wel wat series spannend, waaruit maar blijkt dat we het met zijn allen ook juist heel ontspannend kunnen vinden om spannende series te kijken.

Ik voeg de trailers in, in willekeurige volgorde, dan kun je vrij makkelijk zien of het iets voor je is. 🙂

1. The Spy

 

2. Vis a Vis

3. Peaky Blinders

 

4. Broadchurch

 

5. Mindhunter

 

6. Unbelievable

 

7. Working Moms

 

8. Sex Education

 

9. Friends from college

 

10. Wanderlust

Mijn favorieten voor jullie:

En dan nu: mijn favorieten voor jullie. Ik zal ze even toelichten, want deze heb ik natuurlijk allemaal al gezien.

1. The Barkley Marathons

Eén van mijn meest favoriete films EVER. Hij gaat namelijk echt nergens over en tegelijkertijd overal over. Wat mij betreft een filosofisch meesterwerk. Maar het leuke is: je kunt hem ook gewoon kijken zonder dat allemaal erbij te denken en dan is ie nog leuk, vermakelijk en interessant. De strekking: man bedenkt onmogelijke marathon, en elk jaar komen er mensen wereldwijd op af om deze tóch af te leggen. Of dat in elk geval te wagen. Er zijn bijna geen mensen die hem ook echt volbrengen, want zoals gezegd: het zou onmogelijk moeten zijn.

2. The Affair

Spannende serie, waarvan alleen seizoen 3 ietsje minder is. Met 4 seizoenen ben je wel even bezig. Wel opvallend veel seks, nou is dat echt hartstikke leuk natuurlijk, maar soms was het zó buitengewoon veel dat ik net lekker in het verhaal zat en dat weer onderbroken werd door dat geseks de hele tijd. Gelukkig zijn Dominic West en Ruth Wilson leuk om naar te kijken. Spanningsboog houdt je aan de buis gekluisterd, de perspectiefwisselingen (overschakelen van hoofdpersoon) zijn buitengewoon goed bedacht en intrigerend. Je ziet letterlijk terug dat mensen eenzelfde situatie anders kunnen beleven en het zich anders herinneren; let bijvoorbeeld op het verschil in kleding als hetzelfde voorval vanuit een ander perspectief wordt verteld. Héél knap. Bijbehorende soundtrack is ook lekker.

3. The Good Place

Deze serie gaat eigenlijk over filosofische en morele vraagstukken, maar dan op een heerlijke en luchtige manier gedaan. Nah, ik ga niet uitleggen waarom deze zo geweldig is. Je moet hem gewoon gaan zien. Ik heb hem echt met open mond gekeken, ben gaan houden van alle hoofdpersonen, heb hard gelachen, mezelf allerlei dilemma’s voorgelegd waar de hoofdpersonen voor werden gesteld… Kijken. Echt.

4. The Last Czar

Historie, in een serie gegoten. Erg mooi gemaakt. En je leert ook nog eens wat.

5. Great News

Gewoon grappig. Als je even gewoon grappig wil.

6. Wormwood

Superheftig vond ik deze. Je moet de trailer maar even kijken. Te moeilijk uit te leggen.

7. Somebody feed Phil

Ik ken niemand die zó enorm opgewekt en verwonderd over eten kan doen als Phil Rosenthal, bedenker van de serie ‘Everybody loves Raymond’. Ik houd ervan. Ik heb even de trailer van seizoen 2 bijgevoegd, die laat beter zien hoe ik de serie ervaar.

8. Dix pourcent

Vermakelijke serie over de wereld van de agenten van filmsterren en alle intriges, politiek enzovoort die daarin speelt. Ik herkende ook wel dingen uit mijn modellentijd, wat betreft de dingen die achter de schermen op het betreffende agentschap gebeuren.

9. The Great Hack

Wat je allemaal niet wilt weten maar wel moet weten over het verzamelen van jouw data. Film.

10. Fyre

Het gaat over een feest dat niet doorgaat, maar éigenlijk gaat het over hoe mensen zowat de hele wereld excited krijgen over wat – uiteindelijk – een compleet bluf-bullshit verhaal blijkt. Deze is groot, maar dat gebeurt natuurlijk ook kleiner, dat blazen van hete lucht waar uiteindelijk niks onder blijkt te zitten (ik kan me erover opwinden, een pet peeve van me ;-)). Daarom extra vermakelijk. Deze kijk je met open mond. Thank me later.

LEES OOK: VAN DEZE SONGS WORD JE INSTANT HAPPY! GRAAG GEDAAN. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *