De dag dat jij jouw eigen weg in het leven vindt

Iedereen loopt zijn eigen weg in het leven. Waarom doen we dan zo vaak alsof we allemaal hetzelfde pad moeten bewandelen? Sarah, auteur van kinderboek ‘Viktor en het vuur’ (zie onder), vraagt het zich af.

De dag dat je niet meer beschaamd bent over jouw weg in het leven, dat is de dag dat je vrij bent. De dag dat je jouw afgelegde weg niet ziet als falen, maar als leren, is de dag dat de deur van je kooi openzwaait en jij trots en hélemaal als jezelf de wereld in vliegt.

Waarom lukt het anderen wel en jou niet?

Daar hadden we het gisteren over. De schaamte die gevoeld wordt. De schaamte die ingeprent wordt. De schaamte die jezelf voelt, wanneer je leven niet loopt zoals bij ‘iedereen’. Want waarom lukt het anderen wel en jou niet? Dat vragen we ons dan af. We maken van onszelf een loser terwijl we eigenlijk de weg volgen die ons brengt naar dat wat we te leren hebben.

In een wereld waar waar je je passie moet leven, is het niet altijd makkelijk

Maar in een wereld waar geroepen wordt dat je je missie moet vinden, je passie moet gaan leven, in een wereld waar je kan betalen voor het vinden van je zielepad, is het niet altijd makkelijk om aan te nemen dat er voor alles in het leven een tijd is. Dat stukken doorleefd moeten worden en dat je op een dag zelf klaar moet zijn met je verhaal.

Als je je realiseert dat het geen schande is maar het leven, krijgt je leven een andere glans

Als je gaat zien dat je in rondjes blijft draaien tot jezelf patronen gaat doorbreken, de lessen leert uit de rondjes en dat dat geen schande is maar het leven, dan krijgt het leven een andere glans. Dan kan je jezelf bevrijden van de last die je altijd meedroeg. Dan hoef jij je niet meer te schamen over je ‘rare ‘ cv, maar leg je het vol vertrouwen voor iemands neus en zegt, DIT BEN IK.

Ik wens het je toe.

Die bevrijding is alles.

Minder stress ervaren? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie. In 7 weken ontdek je wat je kunt doen om stress te herkennen, voorkomen en op te lossen. Met oefeningen die écht helpen en een handig digitaal werkboek. Meer informatie vind je HIER.

Sarah Van Wolputte schreef het boek Viktor en het vuur, stress, burn out en balans in kindertaal van uitgeverij STRESSED OUT, een sprookje, en het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt op kinderniveau en kinderen helpt om te gaan met de lastigheden van het leven. Psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter schreef het voorwoord, omdat hij zich schaart achter het belang van dit boek. Het boek kun je hier direct bestellen. Sarah is auteur en moeder van 3 kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *