Colofon

Wie werken er eigenlijk allemaal mee aan STRESSED OUT om je te voorzien van alles wat je moet weten over stress, balans en innerlijke rust? Meet the stressedout.nl team!

TEAM

Founder van STRESSED OUT is Maaike Helmer.

Maaike Helmer kreeg negen jaar geleden een burn out. Ze miste een relaxed online magazine over dit onderwerp. Ze bedacht en ontwikkelde STRESSED OUT: de eerste (online) uitgever ter wereld op dit gebied. Eind 2018 verscheen haar boek ‘NIETS’, over meer innerlijke rust in tijden van alles. Het boek kreeg veel landelijke media aandacht in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair, De Telegraaf en Trouw. (Foto: Petra-wendy Wink). Sinds november 2019 is er ook STRESSED OUT, de podcast. Maaike schrijft op STRESSED OUT over stress, burn out, balans en innerlijke rust.

CONTRIBUTORS

kaat

Kaat Bollen is klinisch psychologe, seksuologe en auteur.

Kaat Bollen schreef o.a. ‘Boek der Lusten’, ‘Het schaamhaarboek‘ en ‘Het borstenboek‘. Daarnaast is Kaat regelmatig op televisie te zien (bij bijvoorbeeld Spuiten en Slikken, ze is ook vaste deskundige bij Galileo). Voor STRESSED OUT beantwoordt ze hier alle vragen op de gebieden relatie en seks in combinatie met stress.

Wendy Maria Dekker is een creatief allrounder.

Wendy Maria Dekker is een echte creatieve duizenpoot (zie haar site en haar Facebookpagina). Schrijven is haar ding. Illustreren, schilderen, zingen, liedjes schrijven en pianospelen ook (keuzes maken daarentegen: niet zo.) Als nachtmens, lijdend aan insomnia, koos ze jaren geleden voor een freelance bestaan en dacht ze voortaan heerlijk te kunnen uitslapen. Totdat ze in 2014 moeder werd van een tweeling. Met met een beetje humor lukt het haar toch de kids én zichzelf relaxed in leven te houden. Da’s alvast een begin.

Lydia van der Weide is journalist en binnenkort ook (NLP) coach.

Lydia van der Weide is veelgevraagd human interest journalist voor publieksbladen zoals LINDA, Margriet en Nouveau, volgt een opleiding tot NLP coach en woont aan de rand van Amsterdam, met haar vriend Jan-Wernard en haar kat Muis. Ze interviewt inspirerende mensen én onderzoekt zelf de rust en stilte in zichzelf.
(Foto Lydia: Yasmijn Tan)

Roos Vader is opgeleid in de Positieve Psychologie en Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Roos Vader deed onderzoek voor de Erasmus Universiteit naar het gebruik van sterke kanten, werkbevlogenheid en prestatie op de werkvloer. 

Vanuit haar kennis én haar eigen ervaring met burn out deelt zij inzichten en oefeningen over burn out, werkstress en gezond leven en werken. Al haar artikelen daarover lees je hier.

Paula Eckoldt-Wormgoor is eigenaar van Nu Hier Zijn.  

Paula traint, coacht en adviseert over goed voor jezelf zorgen, meer genieten, ontspannen en je goed voelen. Ze helpt o.a. bij burn out voorkomen en burn out herstellen. Ze inspireert, schrijft, spreekt en vlogt over deze thema’s, onder anderen in haar artikelen op STRESSED OUT, en laat ook af en toe de boel even helemaal liggen omdat ze living proof is van haar lievelingsadvies ‘Doe waar JIJ blij van wordt.’

Demi de Vries is eigenaar van @bydemidevries.

Ze studeerde Psychologie, werkt als ambulant begeleider bij kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en coacht en inspireert om niet slechts te bestaan, maar te Leven. Nadat Demi’s vriend in 2016 kanker kreeg en zij daaropvolgend een burn out, heeft ze een andere kijk op het leven gekregen, die ze deelt op haar site en in haar artikelen op STRESSED OUT.

Linda de Lange-Kluen is huisarts.

Samen met haar partner verruilde ze de Randstad en bijbehorende banen voor een eigen huisartspraktijk aan huis in het schitterende dorpje Exloo op de Drentse Hondsrug. Met hun drie dochters, twee honden en een paard leven zij in de rust, de ruimte, de natuur, zoals je dat in Drenthe kunt. Zij delen een stukje van hun leven via hun blog: www.delangebeemd.nl

Niels van Santen is coach (nielsvansanten.nl), vader, co-ouder en nieuwsgierig naar wat mensen nou helpt om Meer Zichzelf te worden.

Hij combineert daarin zijn rationele kant die behoefte heeft aan bewijs, logica en overzicht met zijn speelse, intuïtieve en gevoelige kant. 
In zijn coachpraktijk levert dit ervaringsgericht werken op, lichaamsgericht, experimenterend, onderzoekend. Maar wel op basis van getoetste, effectieve modellen en theorie. Die combinatie vind je ook terug in zijn artikelen op STRESSED OUT.

Suzie

Suzie Muis werk als psycholoog en is opgeleid in o.a. EMDR (traumabehandeling).

Suzie Muis is afgestudeerd als geronto-psycholoog. Ze werkte in de ouderenpsychiatrie. Na de GZ-opleiding volwassenen werkt zij sinds 2009 als GZ-psycholoog/ hoofdbehandelaar met psychiatrische patiënten. Ze is opgeleid in EMDR. Suzie is getrouwd, heeft twee kinderen. Haar hobby’s zijn ballet, fotografie en het verzamelen van vintage-kleding en Blythe-poppen. Haar artikelen op STRESSED OUT bieden een inzicht in de menselijke geest.

Jildou Oostenbrug heeft haar eigen coachingbureau en is tevens actief als trainer/adviseur in organisaties.

Jildou begeleidt professionals en teams in organisaties die vastlopen en energie verliezen in hun werk. Ze doet dit vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen, los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak. Haar artikelen daarover vind je hier op een rij.

Leona Aarsen is bedrijfscounselor en psychosociaal therapeut, eigenaar van anderZverder. Ze richt zich op preventie, voorlichting en begeleiding bij stress- en burn out gerelateerde klachten.

Leona faciliteert hoogopgeleide professionals zodat zij met passie en plezier in hun werk en leven kunnen staan. Ze deelt haar expertise in artikelen, blogs, e-books en interviews (radio, bladen). Ze werkt momenteel aan een boek over burn out, speciaal voor vrouwen. Leona is naast professional ook ervaringsdeskundige: ze heeft een burn out en depressie gehad. Haar artikelen vind je hier.

Raffie Flasch is registered therapeut/counsellor, gecertificeerd mindfulness trainer en yin yoga teacher en heeft haar eigen praktijk: Anna-R.

In haar studio voor bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling helpt ze mensen weer échte aandacht aan zichzelf te geven. Zodat het overleven stopt en je de regie van je leven opnieuw kunt pakken én houden. Hierdoor zul je meer vrijheid ervaren in denken en doen. Resultaat meer energie, groter geluksgevoel en dus lichter leven. Hier vind je al haar artikelen daarover.

Ellemijn

Ellemijn Veldhuijzen van Zanten werd bekend als actrice bij o.a. ‘Rozengeur en vodka lime’ en ‘Zonder ernst’.

Ellemijn is moeder van Jasmijn*, Tijgertje*, Victor, Boaz, Quinten* en Pablo (Jasmijn, Tijgertje en Quinten overleden kort na de geboorte). Ze is momenteel fulltime moeder en geniet intens van #GROOTgeluk.

Pieter Offermans is auteur, blogger en communicatiemedewerker.

In zijn bijdragen op STRESSED OUT onderzoekt hij de impact van hedendaagse verschijnselen (zoals kantoortuinen, nieuwe media, etc.) op ons welbevinden. Meer informatie: pieteroffermans.nl

Caryn ‘t Hart is trainer en docent bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

Caryn ‘t Hart is trainer en docent bij het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ze aankomend onderzoekers en artsen helpt om goede presentaties te houden. Ze werkte ook voor de TU Delft, Nationale Nederlanden en Google. Ze schrijft over haar werkveld op medium. Ook op STRESSED OUT schrijft ze over inzicht in jezelf én hoe je jezelf presenteert.

Talja Lambert is slaapexpert en medeoprichter van Saraja Slaapcursus.

Een goede nachtrust werkt door in alle elementen van ons zijn. 
Slaapproblemen kunnen tot één van de eerste signalen behoren dat de mate van (werk)stress ongezonde porties heeft aangenomen. 
Met Saraja Slaapcursus en het landelijke netwerk van aangesloten trainers, wil Talja het belang van slaap breed voor het voetlicht brengen, ook binnen bedrijven. Een goede nachtrust is voor (bijna) iedereen bereikbaar. Op STRESSED OUT schrijft ze hoe.

Merel Lamboo leeft veel, leert veel en deelt veel. Regelmatig krijgen we een kijkje in haar leven en haar gedachten daarover op STRESSED OUT.

Merel werkt als communicatie specialist en blogger en wil van elke dag een feestje maken. Ze is van mening dat het leven veel te snel voorbij gaat en dat we daarom allemaal best wat meer écht mogen leven, maar… ze vindt het ook lastig om daar handen en voeten aan te geven. Meer over (en van) Merel vind je op haar eigen website, www.merellamboo.com. Samen met Paul Veth maakte ze de podcast ‘Dwarsliggers, de podcast‘.

Mariette Reineke is freelance journalist voor nieuws.nl, deelt haar dagelijkse leven op heartstorm.nl, is lifestyle coach en is mede-initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf.

Verbinding en contact, daar gaat het Mariette om. Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen verkering met zichzelf zou hebben? Die relatie is toch de belangrijkste die je hebt? Dit is een vraag die ze zichzelf stelde. Resultaat: Stichting Verkering met Jezelf. Ze inspireert kinderen, jongeren maar ook volwassenen om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te waarderen.

Jeroen

Jeroen Dallinga, advocaat en oprichter van de advocatenpraktijk DAPR.

Jeroen Dallinga studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is advocaat sinds 1997, met een bijzondere interesse voor ondernemerschap, innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Hij was de eerste Twitteradvocaat van Nederland en schrijft juridische blogs en korte verhalen over de achterkant van het recht.

susanna

Susanna Reuhl is oprichter van loopbaan adviesburo 100%IK en moeder van twee kinderen.

Susanna is een gepassioneerd loopbaanadviseur en burn out coach. Haar specialisatie: ondersteuning bij loopbaanvragen en herstel bij stress- en spanningsgerelateerde klachten. Burn out benadert zij praktisch en concreet, persoonlijk en op maat, vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten wb de neurofysiologische benadering.

Annemarie van den Berg-Nap is moeder van twee, journalist en cultureel antropoloog en werkt als redacteur en freelance journalist en blogt op haar eigen site lachomjezelf.nl.

Een beginnende burn out was de wake-up call die haar terugbracht naar haar eerste liefde: schrijven. Zo startte ze lachomjezelf.nl, waar ze blogt over haar worstelingen met werk, stress, verwachtingen van de samenleving en zichzelf, en wat ze nodig heeft om een beetje ‘sane’ te blijven

Monique Lutz is professional organizer en eigenaar van Meerruimte.nu, waarmee ze mensen helpt meer grip op hun leven te krijgen.

De drie pijlers van MeerRuimte.nu zijn: grip op spullen, grip op jezelf en grip op tijd. Deze pijlers werken allemaal samen om grip te krijgen op je leven. Monique bekijkt waar de knelpunten liggen, en helpt je om inzicht te krijgen en deze knelpunten duurzaam (!) op te lossen.

Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen schreven zes gezamenlijke boeken.

Zo schreven ze de boeken Lichter leven en Slaapyoga. In hun meest recente boek Mediteren met je ogen open beschrijven de ze hoe je meditatie tijdens netelige situaties in je dagelijkse leven kunt toepassen. Volg hen op Instagram: @fidessadoctersvanleeuwen en @kirstinhanssen.

Lisette Schuitemaker is auteur van De 5 kindconclusies dat ook in het Engels, Duits en Italiaans verscheen.

Op STRESSED OUT schrijft ze over terugkerende gedachten die we niet hoeven te geloven en de kwaliteiten die bij elk van de 5 kindconclusies horen. Meer over haar en haar andere boeken vind je op www.lisetteschuitemaker.nl

Annelies Vette is eigenaar van e-Merge coaching.

Annelies is eigenaar van e-Merge coaching, waarbij ze mensen duurzaam helpt zichzelf te (her)vinden. Ze werkt ze als (groeps) coach en trainer op het gebied van energie management en stress management. Ook spreekt ze bij bedrijven en op evenementen over deze onderwerpen en werkgeluk. Begin februari komt haar eerste boek Zout Water uit. Ze kreeg in 2013 zelf een burn out, waarover ze in dit boek openhartig schrijft.

Roos Streumer is eigenaar van Mentaal Onderhoud.

In haar praktijk biedt ze stress & burn out counselling, psychosociale hulp bij perfectionisme, faalangst en weinig zelfvertrouwen en slaapcoaching. En: sinds kort ook ontspannende voetmassage, een interessegebied die naar eigen zeggen een beetje doorslaat, maar uitstekend past binnen haar aanbod.

Paul Veth is coach en hypnotherapeut.

Paul is coach afgerond en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, is het herprogrammeren van oude patronen naar nieuwe gezonde patronen een stuk effectiever. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast en Dwarsliggers (laatstgenoemde samen met Merel Lamboo).

Rosanne Tanja is ervaringsdeskundige op het gebied van burn out en kanker.

Wat ze zelf heeft gemist heb toen ze ziek was, hoopt ze nu te kunnen bieden aan lotgenoten. Het vinden van je weg uit heftige levensgebeurtenissen als kanker en burn out is niet makkelijk en hoef je niet alleen te doen, vindt ze. Met haar verhalen hoopt ze steun te kunnen bieden aan jou – wie je ook bent en waar je ook doorheen gaat.

1

Astrid de Jong is radiomaker, dj, moeder en stresskip.

Astrid was sidekick op 3FM (bij Ruuddewild.nl en de Coen & Sander Show), presenteert het programma Nachtzuster op Radio 1 en is vliegende keep op Radio 5, Radio Gelderland, Radio NH en Radio Oost. Op STRESSED OUT geeft ze in haar rubriek ‘Lieve Astrid’ tips en trucs om een drukke baan, het moederschap én het leven zelf te combineren.

Andrea Dronk werkt als tekstschrijver en wil boeken schrijven. Zie ook haar website: andreadronk.com.

Andrea heeft de stempel dysthymie en worstelt sinds de puberteit met depressies en een laag zelfbeeld. Een burn out was de genadeklap. Op een zachte, bewuste manier deelt zij in haar rubriek ‘Hoofd-zaken’ haar ervaringen op het gebied van mentale gezondheid en het vinden van je plek in de maatschappij.

Maria van Beelen

Freelance journalist Maria van Beelen schrijft voor (opvoed)bladen. 

Maria woont samen met haar man en drie kinderen op loopafstand van het strand. Een plek waar ze veel kwam toen hij met een burn out worstelde. Voor STRESSED OUT schrijft ze in de rubriek ‘Maria’s man had ‘n burn out’ over deze periode, waarin zij en de kinderen veelvuldig op hun tenen liepen.

1

Catelijne Elzes is freelance journalist. Ze schrijft voor tijdschriften (Flow, Plus, Happinez, Ouders van Nu), sites en boeken.

Voor STRESSED OUT schrijft Catelijne eerlijk en open over haar persoonlijke zoektocht naar kalmte in ‘Catelijne zoekt kalmte, maar ook over wijsheid in Catelijne vindt wijsheid én over slaap in ‘Catelijne wil slapen’. Samen met Deborah Freriks schreef ze het boek ‘Van dit boek ga je beter slapen‘.(Foto Catelijne: Margriet Hoekstra)

Krista

Krista Hogenboom is coach, Inner Beauty Expert en eigenaar van coachingpraktijk Stepping Up

Krista Hogenboom is oprichter van  coachingpraktijk Stepping Up. Krista schrijft over de beauty van het leven, de beauty in jezelf (o.a. in de rubriek ‘Simpele lessen in klein geluk’) en ze heeft daarnaast zelf ook een podcast over Inner Beauty: de Inner Beauty Podcast.

Sinds enige tijd werkt Mirjam Rosema-Verhulst weer als freelance eindredacteur.

Ze werkt o.a. bij onder andere Ouders van Nu, Flair en Flow, nadat ze vijf jaar geleden bij Viva stopte om haar creativiteit anders te benutten. Ze stampte Toffe Stoffen – een interieur textiellabel – uit de grond (intussen opgeheven). Twee jaar geleden kreeg Mirjam een burn out. Op Stressed Out lees je in haar rubriek Burn out cliché’ hoe kut dat was.

Maaike van Dooren schrijft voor STRESSED OUT over de tijd dat ze een burn out had.

In haar rubriek ‘Dagboek van een burn out’ schrijft Maaike over de tijd dat ze een burn out had en welke invloed dit had op haar gezin. Door haar burn out besloot ze vaker naar haar gevoel te gaan luisteren. Naast haar moederschap en huidige werk haalt ze veel plezier uit bloggen, interieurstyling bij haar eigen Speelhuis Interieur Styling en hardlopen.

Annemiek

Annemiek van der Hoek is creative designer bij haar eigen bedrijf MIEKinvorm.

MIEKinvorm ontwerpt producten met quotes en illustraties  waar je blij van wordt, om kunt (glim)lachen of die je raken. Kaartjes die dingen nét even makkelijker maken. Prints die je ophangt. Een kaartje om een glimlach te bezorgen. Regelmatig plaatsen we een quote van haar hand op onze social kanalen.

Floor Denil tekent over wat haar en eigenlijk ons allemaal bezighoudt. Van stress, dagelijkse beslommeringen en kleine irritaties, tot de grotere levensvraagstukken. Haar werk plaatsen we regelmatig op de social media kanalen van stressedout.nl. Meer van haar werk zien? Ga naar haar Instagram en haar Facebookpagina!


Mascha Mooy is oprichter en eigenaar van Bye Bye Burnout. Mascha werkte in corporate omgevingen als salesmanager, en vond tjidens haar burn out aldaar ze geen pasklare oplossing. Ze richtte Bye Bye Burnout op. In oktober 2019 verscheen het boek Bye Bye Burnout. Stressedout.nl interviewt haar soms over gerelateerde onderwerpen