Burn out: de best gelezen artikelen van 2017!

Alle artikelen die we op STRESSED OUT publiceren over burn out worden ontzettend goed gelezen. We dachten: we doen even een samenvatting van de toppers van 2017. In willekeurige volgorde!

Mag je werkgever je ontslaan?

Jeroen Dallinga van advocatenkantoor DAPR (Dallinga Advocatenpraktijk) vertelt in dit artikel of je werkgever je mag ontslaan als je een burn out hebt. Ook goed gelezen: moet je vertellen bij een sollicitatie dat je er een hebt gehad? Of mag je dat voor je houden?

Het pijnlijkste inzicht

Wat is nou het pijnlijkste inzicht bij een burn out? Bedrijfscounselor en psychosociaal therapeut Leona Aarsen, van AnderZverder legt het uit in dit (best confronterende artikel).

De 3 fases bij elke burn out

Leona schreef ook dit duidelijke artikel. Welke fases doorloopt echt ie-de-reen? Een mustread als je er op dit moment middenin zit.

Burn out en je partner

In dit artikel vind je tips and tricks (en ook wat je beslist niet moet doen). Probeer hem of haar bijvoorbeeld niet alles uit handen te nemen.

LEES DOOR: EEN BURN OUT EN EEN RELATIE? LEES DAN OOK DIT ARTIKEL WAARIN AL JE VRAGEN WORDEN BEANTWOORD!

Burn out en slaap: tips & tricks

Ik interviewde Mascha Mooy, eigenaar van (gespecialiseerd in burn out & MKB) Bye Bye Burnout over slaap. Wanneer slaap je bijvoorbeeld te veel? Waar moet je op letten?

Burn out en overspannen: wat is het verschil?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een burn out en overspannenheid? Maaike legt het uit in dit artikel. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen, hoewel de twee in de praktijk vaak door elkaar worden gehaald…

Dit zeg je niet!

Wat kun je beter niet zeggen tegen iemand met een burn out, wat wil je niet horen als je er zelf een hebt? Nou, dit rijtje met opmerkingen kun je maar beter voor je houden

Bang voor een burn out terugval?

Je bent hersteld, maar bang voor een terugval. Hoe je daarmee omgaat en een tweede burn out voorkomt, vertelt Leona in dit artikel. Ook interessant: burn out retreat specialist Tamarah Sikorski van Unplug Jezelf schreef ook over (haar eigen ervaringen met) bang zijn voor een terugval.

LEES OOK: WEER AAN HET WERK NA EEN BURN OUT? DAN WIL JE DIT LEZEN!

Burn out brainfog: help!

Burn out brainfog: de gebrekkige concentratie en het ‘mistige gevoel’ in je hoofd. Daar gaat dit artikel met 15 tips over. Voor veel mensen herkenbaar, bleek.

‘Maria’s man had ‘n burn out’

Maria van Beelen’sMaria’s man had ‘n burn out’ heeft echt trouwe fans! Mooi om te zien hoe haar persoonlijke artikelen zoveel mensen weten te raken. Ze laten op indringende wijze zien wat het met een gezin kan doen en hoe je er desondanks samen doorheen kunt komen.

Dagboek van een burn out

Ook ‘Dagboek van een burn out’, van Maaike van Dooren (Speelhuis Interieurstyling) had een echte fanbase. In de serie legt Maaike uit hoe ze haar gezin probeert te laten reilen en zeilen, terwijl het niet goed met haar gaat. Het schuldgevoel en de angst zullen voor veel mensen herkenbaar zijn.

Heeft dan iedereen een burn out?!

Het artikel ‘Heeft dan iedereen een burn out’ werd ontzettend veel gelezen. Waarom lijkt het tegenwoordig zo alomtegenwoordig? Is de toename ├ęcht zo enorm, of zijn er (ook) andere dingen aan de hand?
(Foto: Pim Chu/Unsplash)

LEES DOOR: ALLES OVER BURN OUT LEZEN? DAT DOE JE HIER!

 

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.'
- Dirk De Wachter