Ben jij verslaafd aan je verleden?

op

Ben jij verslaafd aan je verleden? Het is de default modus van de mens om te blijven in het verhaal dat we van onszelf hebben gemaakt. Hoe werkt dat en kan het ook anders? Coach en hypnotherapeut Paul Veth legt het uit.

Iemand die verslaafd is aan sigaretten doet er alles aan om altijd sigaretten én vuur bij de hand te hebben. Hun hele brein is zo bedraad dat het daarvoor zorgt.⁠

Dat mislukt nooit.⁠

Waarom is dat noodzakelijk? Omdat diegene verslaafd is aan de stofjes die hun lichaam aanmaakt. Niet alleen wanneer ze roken, maar ook als ze niet roken, als ze verlangen naar een sigaret, als ze iets moeten gaan doen waarbij ze lang niet kunnen roken, enzovoort.⁠ Oftewel: hun hele dag staat in het teken van roken en niet roken.⁠
Dat is overduidelijk. Maar wat als ik je vertel dat jij verslaafd bent aan je verleden?⁠

Je doet er onbewust alles aan om hetzelfde mee te maken als in je verleden

Dan doe jij er dus ook de hele dag alles aan om hetzelfde mee te maken als je in het verleden hebt meegemaakt. Want je bent verslaafd aan alle stofjes die je lichaam aanmaakt.⁠ Zo is je toekomst een kopie van je verleden. Omdat je lichaam er alles aan doet, het is noodzakelijk, om diezelfde stofjes aan te blijven maken.⁠ Je hele systeem ‘denkt’ dat je ‘dood gaat als je dat niet doet’. En dat doet het supergoed, want je leeft!⁠ Bovendien hoopt het ermee wonden te helen die je in het verleden hebt opgedaan.

Wat zou er gebeuren als je geleefd wordt door je gewenste toekomst?

Maar leef je wel echt? Of word je geleefd door je verleden?⁠ En wat zou er gebeuren als jij wordt geleefd door je gewenste toekomst? Dat je systeem gaat verlangen, nee: het noodzakelijk maakt, dat je de stofjes aanmaakt die bij je gewenste toekomst horen?⁠ Dan is het zo dat niet je verleden, maar dat jouw gewenste toekomst (makkelijker) werkelijkheid wordt. Hoe vaker jij je voelt zoals je gewenste toekomst voelt, hoe meer die gewenste toekomst jouw werkelijkheid wordt en hoe meer jij je daarnaar gaat gedragen én daardoor deze toekomst aantrekt.⁠ En vooral: hoe minder je leeft in het verleden en het daarmee blijft herhalen.

Paul Veth is coach en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, helpt hij mensen oude patronen naar nieuwe gezonde patronen herprogrammeren. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast. 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *