Belangrijke boodschap, die je vandaag écht moet horen.


Ik wil een belangrijke boodschap met je delen, waarvan ik vind dat je die vandaag moet horen. Een boodschap die vandaag de dag meer dan ooit nodig is.

Laat ik beginnen met een korte terugblik. De afgelopen zomer heb ik nagedacht over STRESSED OUT, waar staan we ten diepste voor? En wat zegt dat over onze toekomst?

En zoals te verwachten viel, kwam ik in een tussenmoment, een moment dat ik eigenlijk gewoon een beetje naar een watertje staarde op de camping waar we verbleven, tot het inzicht. Wat met stressedout.nl mijn meest wezenlijke doel is, is de boodschap: je bent al genoeg. Het tegengeluid dat op dit moment in deze tijd meer dan ooit nodig is.

We hebben namelijk met zijn allen last van het niet-goed-genoeg-syndroom.

Onze huidige, ‘maakbare’ maatschappij heeft last van het niet-goed-genoeg-syndroom. Dat is ook logisch; in een tijd die volledig economisch gedreven lijkt, is er de ruimte niet meer om je kwetsbaar, echt en vooral menselijk op te stellen. Willen groeien en je willen ontwikkelen is menselijk, maar daar gaat dit niet meer over; we slaan door en maken elkaar gek. We moeten zo perfect mogelijk zijn. Aan een bepaald (ideaal)beeld voldoen. We willen een instagramwaardig leven, mogen niks missen, en meer nog:

We moeten gelukkiger zijn.
We moeten succesvoller zijn.
Niet alleen moeten we uit onze burn out komen, maar dan: new and improved.

We werken onszelf op allerlei manieren over de kop om goed genoeg te zijn. Raken onthecht, gestrest en eenzaam. Willen het liefst quick fixes voor deze gevoelens. We rennen continu achter onze staart aan. En waarom?

We gaan uit van de aanname dat we niet (goed) genoeg zijn. En dat zijn we wel.

Dus hier:

Je bent genoeg.

Als ik terugkijk, is dit eigenlijk altijd al de onderliggende boodschap geweest van stressedout.nl. En is dat altijd ook altijd uitgedragen, ook in mijn boek bijvoorbeeld. In de artikelen. In mijn video’s en op alle social kanalen van stressedout.nl, waarin we laten zien dat het prima is om te zijn zoals je bent. Je hoeft niks te ‘zijn’ om van waarde te zijn. We zijn allemaal mens, met al onze menselijke worstelingen, en we zijn allemaal genoeg. En dat laatste, dat moeten we weer leren ervaren. Het is zó belangrijk dat we dit leren.

Je hoeft geen betere versie van jezelf te worden. Je bent al genoeg. En je bent een mens. Net als wij allemaal. Daarom gelooft STRESSED OUT ook niet in quick fixes, maar in duurzame oplossingen. En geloven we niet in sales funnels die jou het idee geven dat je meer, beter, of anders moet zijn dan je bent. Jij bent jij en dat is precies goed genoeg. Zie ons als een toolbox. Waaruit je alléén pakt wat je nodig hebt op dat moment. Meer niet. Om zelf weer terug te komen bij wat je diep vanbinnen weet: je bent al genoeg.

Don’t let them tell you otherwise.

LEES MEER: JE HOEFT NIET TE VOLDOEN AAN EEN ALGEMENE DEFINITIE VAN SUCCES.

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

BedragÉén reactie Voeg uw reactie toe

  1. Agnes schreef:

    Mooi Maaike!

    Mijn nieuwe mantra tegenwoordig: ‘perfect is nooit “goed genoeg”, maar “goed genoeg” is altijd perfect! ‘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *