Hé, het is oké om je bang te voelen

‘Het jaagt me een enorme angst aan…’ Ze sprak het uit. We hadden namelijk een moment genomen om haar onrust eens te gaan onderzoeken. ‘Het jaagt me gewoon een enorme angst aan.’

Wat een eerlijke erkenning van dat wat er zich in haar binnenwereld allemaal afspeelde. Wanneer we namelijk even stil worden, kun je echt gaan opmerken wat er daadwerkelijk aan de hand is. De onrust die ze ervoer, zorgde ervoor dat ze vreselijk hard aan het werk bleef. Ze wilde van deze tijd ‘gebruik gaan maken’ nu ze niet naar haar werk kon. En dat moest dan ook ‘nuttig’ besteed worden. En zo bleef ze in die onrust hangen.

Luisteren naar de stilte en daar horen wat jouw aandacht nodig heeft

Samen zijn we even stil gaan staan. Hebben we gewoon even geluisterd naar de stilte, wat is er nog meer? Wat heeft nu binnen in jou de aandacht nodig?

En daar was haar ware gevoel. ‘IK BEN BANG.’

Nu snapte ze waar ze voor aan het wegrennen was. Waarom ze zo hard aan het werk bleef. De angst die ze voelde wilde ze helemaal niet voelen. Maar gevoelens zijn er om gevoeld te worden.

Het is oké om bang te zijn

Nu ze snapte dat ze eigenlijk best angstig werd van alles wat er nu in de wereld speelt, kon ze samen met mij het idee gaan verkennen dat het oké is om bang te zijn. Het is een gevoel. En een gevoel dat klopt, nu alles zo onzeker en verwarrend is. Door erbij te blijven merkte ze dat het gevoel wat dragelijker werd. Dat ze het wat beter kon dragen. Hoewel het een vervelend gevoel is, heeft het wel de aandacht nodig.

Het klopt, dat er nu zoveel gevoelens zijn

En dat is ook waarin ik jou wil uitnodigen, je gevoelens gaan nu soms alle kanten op. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf met wat liefde te benaderen. Het klopt dat er nu zoveel gevoelens zijn. Het klopt dat je soms van angstig, verdrietig naar weer blijheid gaat. Dit is een vreemde tijd, dit hebben we nog nooit mee gemaakt. Mag je daarvan ook niet een beetje in de war zijn? Gun jezelf het geduld, aandacht en de liefde.

Je hebt het zo nodig!

Voel wat je voelt, het is oké, jij bent oké, het klopt, jij klopt.

Vergeet dat niet.

LEES OOK: DEZE STILTE DOET ME EIGENLIJK BEST HEEL GOED…

Raffie Flasch is registered therapeut/counsellor, gecertificeerd mindfulness trainer en yin yoga teacher en heeft haar eigen praktijk: Anna-R.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marieke schreef:

    Bedankt voor deze ware woorden. Precies wat ik net nodig had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *