Waarom tijd alleen zo belangrijk kan zijn

Alleen zijn kan soms heel goed zijn voor een mens. Even niet onder anderen, maar helemaal alleen, met niemand anders dan jijzelf aan je zijde. Daarom: 5 x redenen waarom je vaker alleen wilt zijn. 

1. Je kunt je gedachten op een rij zetten

In de waan van alledag, met alle ruis van dien, raak je soms de draad kwijt. Alleen zijn en je terugtrekken is een goede manier om je gedachten weer op een rij te krijgen en je te ontdoen van de ‘herrie’ van anderen.

2. In de stilte kun je beter naar jezelf luisteren

Voortbordurende op punt 1, als je alleen bent, kun je beter naar jezelf luisteren. Naar je lijf bijvoorbeeld, dat je tijdens drukte en druk van buitenaf nog weleens kunt negeren. Dat geldt ook voor je eigen gevoel. Ben je met jezelf, dan kom je weer terug bij de basis: wat voel ík ook alweer?

3. Je komt tot rust

Als je even zonder anderen bent, dan ga je makkelijker doen waar jíj je fijn bij voelt en wat jóu rust geeft. Je bent niet meer bezig je te verhouden tot het vermaken van anderen. Dat vermindert stressgevoelens en bevordert je innerlijke rust. Overigens: van alleen in de natuur zijn, is genoegzaam bekend dat het daadwerkelijk invloed heeft op het verlagen van je stresslevels. Wandelen bijvoorbeeld, is een goede manier om tot rust te komen (hierover is ook deze STRESSED OUT podcast te beluisteren: het wonder van wandelen).

4. Als je alleen bent, wordt reflecteren makkelijker

Wie ben ik, wat wil ik, wat vond ik van de afgelopen tijd, waar wil ik naartoe? Allemaal vragen waar je niet makkelijk aan toe komt in het dagelijks leven met andere mensen in de buurt. Als je een tijdje alleen bent, zijn dit juist wel vragen die zich aan je gaan voordoen en kun je gaan reflecteren op je leven. En dat is belangrijk. In het boek ‘Niets, mijn zoektocht naar innerlijke rust’ (lees hier meer over dit boek over innerlijke rust) kwamen juist de waardevolle inzichten tijdens het alleen zijn.

5. Je komt opgeladen weer de wereld in

Vooral als je hooggevoelig bent, kan je batterij helemaal leeglopen als je veel onder anderen bent. Dan kan het bijna letterlijk voelen als opladen, als je even een tijdje zonder andere mensen om je heen doorbrengt. Daarna kun je weer fris en fruitig verder.

Maaike Helmer is is als stress-expert bekend van o.a. Koffietijd en Jan Magazine. Ze is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). In dit boek komt digitale gezondheid ook uitgebreid aan de orde. 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *