2019! WAT EEN JAAR! Het jaar dat…

2019 was me het jaartje wel. Er gebeurden geweldige dingen (en natuurlijk niet allemaal fantastisch, want zo is het leven niet ;-)). Er waren een aantal dingen die met STRESSED OUT en mijn boek ‘NIETS’ te maken hadden, en ook op persoonlijk vlak gebeurde er van alles. Ik deel het graag met je en ben ook benieuwd naar jouw jaar!

2019 was het jaar van… 

1. Mooie samenwerkingen

Het was het jaar ik weer mocht samenwerken met de geweldige contributors van stressedout.nl om mensen te helpen een leven met meer balans en innerlijke rust te krijgen en er ook nog nieuwe gezichten bij kwamen die niet meer weg te denken zijn uit het team, zoals Roos Vader, die advisor werd bij STRESSED OUT. Dankbaar!

2. Prachtige, leerzame inspirerende en herkenbare artikelen

Er verschenen weer veel waanzinnig mooie, inspirerende, herkenbare en leerzame artikelen op stressedout.nl, dat was geweldig…

3. Een eigen podcast!

In 2019 kreeg STRESSED OUT een eigen podcast: STRESSED OUT, de podcast, waarin elke keer onderwerpen worden behandeld die te maken hebben met stress, balans en innerlijke rust. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering online, op de site en op alle reguliere luisterkanalen. Je kunt je ook abonneren op de show op Spotify.


4. Afscheid en ontmoeting

Ik moest dit jaar van sommige situaties of personen afscheid of afstand nemen en ontmoette ook juist nieuwe mensen en situaties en dat was leerzaam en goed.

5. Ouder worden – en daar dankbaar voor zijn

In 2019 viel me voor het eerst op dat ik nu echt ouder word. Ik verfde mijn haar al niet meer, maar nu zie ik ook wat rimpeltjes hier en daar dat stemt me dankbaar: few get to be so lucky.

6. De mediastorm rondom het boek ‘NIETS’

Het was ook het jaar dat ik in ruim 14 magazines (zoals JAN Magazine, Flow Magazine NL, ELLE.nl), 4 kranten (VROUW, Trouw), op tig websites, verschillende tv-programma’s (zoals Koffietijd) en op diverse podia de boodschap van mijn boek ‘NIETS’ mocht verspreiden, omdat de tijd erom vraagt: Sta vaker stil, stop met racen en kijk naar wat er echt toe doet in het leven: de kleine momenten zijn de grote momenten.

7. De vergelijking van NIETS met ‘Eten, bidden, beminnen’

En: ik opnieuw geraakt werd door de aanhoudende stroom reacties op mijn boek NIETS in mijn mail
.

8. Keuzes maken

Ik durfde dit jaar nog meer durfde te kiezen voor een simpel leven met minder spullen en minder drukte, maar meer tijd voor elkaar.

9. Angst in de ogen kijken en het tóch doen

Ik durfde na jaren met slechte vullingen mijn tandartsangst in de ogen te kijken en ze (in in totaal 3 urenlange sessies) te laten vervangen, waardoor ik nu weer vrijuit durf te lachen. Bevrijdend.

10. Het vieren van het leven en de liefde

Op een zaterdagmiddag trouwde ik in het bijzijn van familie na 10 jaar huwelijk en 15 jaar samenzijn opnieuw met Joram, waarbij ik mijn oma’s ring nu officieel als extra trouwring draag. Gezien het feit dat ik ook al haar bril draag, en de wereld door haar glazen bekijk, het toppunt van symboliek.


11. Verwondering een kittenkoppie kreeg

We noemden onze nieuwe kitten Wonder, om de verwondering te eren.

12. Een superbelangrijk project werd opgezet, more to come

Ik zette met mooie mensen stappen voor een project waarover ik heel binnenkort iets kan zeggen, en wat de wereld ontzettend hard nodig heeft. Houd vooral de social kanalen in de gaten!

Ik wens je een geweldig 2020! Hoe was jouw jaar? Schrijf het op in de reacties!

Maaike Helmer is oprichter STRESSED OUT: de eerste (online) uitgever ter wereld op dit gebied. Eind 2018 verscheen haar boek ‘NIETS’, over meer innerlijke rust in tijden van alles. Het boek kreeg veel landelijke media aandacht in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair, De Telegraaf en Trouw.

LEES OOK: GOEDE VOORNEMENS? DOE LIEVER EEN YEARLY BUCKETLIST!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *